Over THE WINE PACK

Het is tijd voor lekkere wijn met een lagere footprint

Het leven is te kort om slechte wijn te drinken. En er is maar één planeet met wijn. Daarom zijn wij (vader Jeen en zoon Auke) THE WINE PACK begonnen. We hopen dat iedereen duurzamer gaat leven. En daar hoort duurzame wijn bij.

Onze doelen

 • Een shift naar duurzame bag-in-box wijn

  Traditioneel wordt (goede) wijn gedronken uit zware flessen. Maar goede wijn drink je net zo lekker uit een pak. Op die manier bespaar je tot 80% CO2 uitstoot. En de wijn blijft nog langer vers ook.

 • Milieuvriendelijke verpakking

  Onze kartonnen dozen zijn volledig recyclebaar. De plastic zakken hebben geen aluminium coating, zodat ze kunnen worden hergebruikt. Nog beter is een biologisch afbreekbare plastic zak, maar helaas is die nog niet beschikbaar.

 • Klimaatneutrale keten

  Onze wijnen zijn duurzaam geproduceerd en bijna allemaal 100% biologisch gecertificeerd. We werken samen met al onze leveranciers om de volledige keten klimaatneutraal te maken.

 • Gemak voor jou

  Duurzamer wijn drinken moet een feestje zijn. THE WINE PACK is gemakkelijk te openen, zodat je meteen kunt genieten van heerlijke wijn. En van het prijsvoordeel, dat kan oplopen tot ruim 40%!

Echt lekkere wijn in bag-in-box

We weten dat veel mensen denken dat in een kartonnen doos geen goede wijn kan zitten. Probeer THE WINE PACK en je zult merken dat dat onzin is. Voor wijn die binnen een jaar wordt gedronken, is bag-in-box gewoon een prima verpakking.

Zo open je
THE WINE PACK

In deze video laat Annemarie zien hoe je het pak opent, het tapkraantje bevestigt en de wijn in je glas laat stromen.

Het kado met een beter verhaal

Ben je op zoek naar een origineel en duurzaam geschenk? Wil je vrienden, collega’s of klanten verrassen met lekkere wijn die de laagste footprint heeft? Kies dan voor THE WINE PACK en laat zien dat ook jij het beste wilt voor onze planeet.

Ontdek de mogelijkheden

De mensen van THE WINE PACK

Patrick & Hélène Michel
Mas de Valériole, Frankrijk

Victor, Paula Yago Aznar
Bodegas Tempore, Spanje

Michele Pistis
Fattoria le Sorgenti, Italië

Jeen Akkerman
Wijnselectie & operations

Auke Akkerman
Brand & identity

Doe je mee?

Wil jij ook je wijn duurzamer drinken? Dat kan op verschillende manieren.

Je kunt vaker biologische wijn kopen of kiezen voor lichtere flessen. Of vraag eens aan je wijnleverancier of er meer van dit soort wijnen/flessen beschikbaar kunnen komen.

Met bag-in-box zet je de grootste stap. En natuurlijk vinden we het super als je kiest voor THE WINE PACK. Je kunt ook helpen door het verhaal te delen met je vrienden. En we vinden het leuk als je suggesties hebt: ken je wijnen/wijnboeren die mee kunnen doen met THE WINE PACK? Wil je zelf helpen om het initiatief bekender te maken, bijvoorbeeld door mee te helpen met een WINE PACK PARTY? Of heb je andere goede raad?

Laat het weten, stuur een mailtje naar cheers@thewinepack.eu en we nemen contact met je op.

80% minder
CO2 emissies

Duurzame
topwijnen

In NL gratis
bezorging

Rating vanaf 3.7
opVivino