Sylvie Meis met handtas en wijn in haar appartement in Hamburg
THE WINE PACK UPDATE

Het nieuwe roofgoed: handtassen en wijn

Jeen Akkerman Jul 22, 2023

In de wereld van luxe en rijkdom vinden soms opmerkelijke en gedurfde misdaden plaats. Opvallend voorbeeld is de recente diefstal van de handtassen van Sylvie Meis ter waarde van maar liefst 800.000 euro. Aan de overkant van de plas werden enkele weken eerder dure wijnen ter waarde van 600.000 euro buitgemaakt bij Lincoln Fine Wines in Los Angeles. Er zijn enkele opvallende overeenkomsten in beide zaken.

De diefstal bij Lincoln Fine Wines

In Los Angeles, een stad die bekend staat om zijn glamoureuze levensstijl en Hollywood-sterren, vond een gewaagde diefstal plaats bij de gerenommeerde wijnwinkel Lincoln Fine Wines. In een uitgekiende overval zaagden de dieven een gat in het dak van de wijnkelder en slaagden erin om een collectie van enkele van de meest kostbare en zeldzame wijnen ter wereld te stelen. Waarde: ongeveer 600.000 dollar.

De diefstal van de handtassen van Sylvie Meis

Sylvie Meis, een beroemde TV-persoonlijkheid en stijlicoon, werd slachtoffer van een gewaagde overval in haar luxueuze woning in Hamburg. De dieven, die binnenkwamen via een dakraam, hadden het specifiek gemunt op haar uitgebreide collectie designer handtassen, die een gezamenlijke waarde hebben van maar liefst 800.000 euro. De handtassen behoorden tot enkele van de meest exclusieve merken ter wereld en waren een onderdeel van het imago van mevrouw Meis. Hoewel de aard van de gestolen objecten heel verschillend is, zijn er enkele opmerkelijke overeenkomsten tussen beide diefstallen.

Gerichte diefstallen

Zowel de diefstal bij Lincoln Fine Wines als de diefstal van de handtassen van Sylvie Meis lijken doelbewuste, op maat gemaakte misdaden te zijn. De dieven waren duidelijk op de hoogte van de waardevolle objecten die ze wilden stelen en hadden een uitgekiend plan om toe te slaan.

Exclusieve luxe

De gestolen objecten waren in beide gevallen buitengewoon luxe en exclusief. De wijnen bij Lincoln Fine Wines behoorden tot de meest zeldzame en gewilde ter wereld, terwijl de designer handtassen van Sylvie Meis het toppunt waren van mode en stijl.

Enorme financiële waarde

Zowel de gestolen wijnen als de handtassen hadden een enorme financiële waarde. De diefstallen vertegenwoordigen aanzienlijke verliezen voor de getroffen eigenaren.

Twee vragen resteren: wat is het volgende luxe goed dat doelwit wordt van een  gerichte inbraak? En wie durft nog over straat met een handtas gevuld met een dure fles wijn?